Antwerpen-Noord is altijd een migratiewijk geweest, met nieuwkomers van dichtbij of van de andere kant van de wereld. In de 19e eeuw kwamen arme landbouwers uit de Kempen naar Antwerpen Noord, op zoek naar werk en geluk. Sindsdien doen mensen van over heel de wereld hetzelfde.
Deze mozaïek is gemaakt door een buurbewoner van Surinaamse afkomst. De koto is een traditioneel kledingstuk van de Creolen in Suriname.
De dames die een koto aan hebben worden kotomisi, genoemd (misi betekent mevrouw). De koto wordt nog steeds gedragen bij feestelijke gelegenheden. Er bestaan koto’s voor verschillende gelegenheden, onder andere de verjaardagskoto, werkkoto, rouwkoto, trouwkoto. De bijbehorende hoofddoek, de angisa (soms anisa), heeft een speciale betekenis. De vouwwijze van de hoofddoek drukt een boodschap uit. Het vouwen van deze hoofddoeken is een speciale kunst die mondeling wordt overgedragen en ook nog steeds onderwezen wordt. Ook de draagwijze van de koto zelf kan een boodschap uitdrukken.
De ontwikkeling van de koto als kledingstuk is niet gestopt maar ontwikkelt zich nog steeds. Heden ten dage wordt de traditionele en moderne koto gedragen bij feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen, trouwerijen of koto-dansi (een dansfeestje).